Какво е Халотерапия/Солна терапия?

Солна терапия, известна също като Халотерапия е 100% натурален метод на лечение без употребата на лекарства, което облекчава здравословни проблеми, свързани с астма, синузит, алергии и множество други заболявания на дихателната система, лекува кожни заболявания, и действа благоприятно върху нервната система – стрес, депресия, главоболие, умора и други.

Запази час
солна стая флора варна

За какво е полезна Халотерапията?

Халотерапията прочиства дихателните пътища от замърсители, прах и алергени. Въздейства благоприятно върху кожни заболявания - дерматит, екзема, акне, псориазис и други. Намалява нивата на стрес и умора. Подобрява имунната система и е отлична профилактика на простудни и респираторни заболявания – астма, бронхит, пневмония, ларингит, сенна хрема, синузит и други.

Безопасна ли е Халотерапията?

Халотерапията е 100% натурален, безопасен, без употреба на лекарства процес, който осигурява ефективно облекчение в дългосрочен план. Халотерапията може да се използва като допълнение към предписаното лечение или да се използва като самолечение. Когато Халотерапията се използва като допълнителна обработка, тя води до повишаване ефективността на предписаните лекарства и намаляване срока на лечението.

солна стая флора варна

Какво ще кажете за използване на Халотерапия при деца?

Халотерапията е много ефективна за децата. В страните, където Халотерапията се препоръчва за лечение в медицината, лекарите препоръчват на родителите да опитат това натурално лечение, преди да започнат прием на лекарства или най-малко да го съчетаят заедно с лекарствата. Децата могат да посещават солната стая след 4- месечна възраст. Детските солни стаи са проектирани и обзаведени по такъв начин, терапията да бъде особено привлекателна за деца. Нивото на ефикасност се оценява на 90%.

Колко често трябва да се посещава Солна Стая?

Възстановителни сесии: При асма, бронхит, след остри респираторни заболявания, кожни заболявания, депресии и други – 15 до 20 терапии през ден. За повишаване на имунитета:

Профилактичен курс 2 или 3 пъти в годината – 8 до 10 терапии през ден.

Поддържащи сесии: от 1 до 2 пъти седмично.

солна стая флора варна